Basisschool Noorderlicht

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Basisschool Noorderlicht
Locatie:
Den Bosch
Oppervlakte:
Jaar:
2016
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Basisschool Noorderlicht: visueel ingedeeld in natuurgebieden

Avontuur zit in onze natuur. Dat is de slogan van Basisschool Noorderlicht in Den Bosch en dat zien we terug in de thema’s van de verschillende leerpleinen: Bos, Oceaan, Duin en Rots. ReadMe werd gevraagd om deze belevingswerelden visueel in te vullen.

Zo kregen de leerpleinen ieder hun eigen kleur en een wandvullend fotobehang op de zichtwanden. De lege wanden werden verlevendigd met illustraties van dieren. Dieren kregen ook een rol in de bewegwijzering. Voor de weg naar Rots volg je de pootafdrukken van een bergleeuwtje. Om bij Duin te komen volg je de pluisjes van een pluizenbol. Verder werd elk lokaal gemarkeerd met een eigen dier. Daar waar de signage in woorden wordt aangegeven, gebeurt dit met een lettertype dat knipoogt naar de ronde hoeken van het gebouw. De uitkragende, rode schaduwschermen aan de buitenzijde zouden aanvankelijk een standaard profiel krijgen, maar het voorstel van ReadMe om ook hier de natuurlijke iconen in te verwerken werd gehonoreerd.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!