Grafisch Lyceum

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Grafisch Lyceum
Locatie:
Rotterdam
Oppervlakte:
3.460 m2
Jaar:
2014
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Industrieel en creatief

Ruim 4.000 leerlingen van verschillende studierichtingen moeten iedere dag weer op het juiste moment, in het juiste lokaal op de juiste verdieping komen. Ondanks het geringe verbouwingsbudget heeft Van den Berg Architecten mooie oplossingen bedacht die perfect aansluiten op de creatieve jonge omgeving. Zo is het gebouw gestript van alle overbodige en in de loop der jaren aangebrachte details. Hierdoor is een industrieel pand met een open en robuuste structuur ontstaan.

ReadMe heeft zich bij de ontwikkeling en het ontwerp van de bewegwijzering laten inspireren door de sobere basis van het interieur en de reeds bestaande huisstijl en gebruikte typografie: de grote open verdiepingscijfers gemaakt van robuuste materialen met zichtbare lasnaden passen nu goed bij de nieuwe uitstraling van het gebouw.

Naast de bewegwijzering in de vorm van verdiepingscijfers en lokale informatiestroken, heeft ReadMe ook een passende oplossing voor de vluchtplanborden bedacht en ontwikkeld.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!