Hoornbeeck college

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Hoornbeeck College
Locatie:
Amersfoort
Oppervlakte:
6.500 m2
Jaar:
2017
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Het Hoornbeeck College: helderheid boven alles

Het Hoornbeeck College in Rotterdam kreeg in september 2017 een extra gebouw van vier verdiepingen aan het bestaande pand toegevoegd. Dit, en de vele eerdere verbouwingen in het oude gebouw maakte de situatie onoverzichtelijk. Gevreesd werd dan ook voor desoriëntatie bij de studenten bij het vinden van de weg. ReadMe kreeg de taak hierin helderheid te brengen.

Na een analyse van de plattegrond en de studentenstromen werd een plan gemaakt waarin er een gebouw A en gebouw B werd onderscheiden. De lokalen werden vervolgens gemarkeerd op grond van verdieping en nummer. Een aanvullend icoon geeft aan wat voor ruimte het betreft, zo staat een ‘boek’ voor een leslokaal. Gekozen werd voor stoere kratletters die de jeugd aanspreken. Omdat beide gebouwen qua vorm erg recht en vierkant zijn werden alle zwarte folievlakken waarop namen en nummers van de ruimten zijn uitgespaard, niet vierkant maar juist scheef afgesneden. Hiermee worden de architectonische lijnen onderbroken en daarmee juist geaccentueerd.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!