Kindcentrum Bamboe

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Lucas Onderwijs
Locatie:
Den Haag
Oppervlakte:
Jaar:
2017
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Kindcentrum Bamboe: de weg wijzen met sfeer

In Kindcentrum Bamboe in Den Haag zijn een basischool, kinderopvang, een peuterleerplek, Centrum Jeugd en Gezin, Maatschappelijk Werk en speciaal basisonderwijs gehuisvest. Aan Readme de taak om een herkenbare eenheid te brengen in de bewegwijzering en aankleding van het interieur.

Als vertrekpunt namen we de bestaande huisstijl en vertaalde deze door naar de warme kleuren die de architect toepaste in de gevelpanelen. Een terugkerend element hierin zijn iconische ‘roosjes’ die zowel richtingspijlen vormen als puur decoratief worden gebruikt op ruiten. Dat laatste diende ook om te voorkomen dat kinderen tegen het glas aan zouden kunnen lopen. De veelkleurige ‘roosjes’ verlevendigen ook de naambordjes in glasfolie die de verschillende ruimten identificeren. Op de ruit naast de entree prijkt een illustratie van gezin, uitgevoerd in glasfolie. Figuurtjes in dezelfde stijl zijn ook als toilet-iconen ingezet. Voor de hal ontwierpen we een klok in bamboe die weer past bij de bamboe kozijnen.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!