Mavo Schravenlant XL

Mavo Schravenlant XL

Locatie:
Schiedam
Oppervlakte:
4.400 m2
Jaar:
2019
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Mavo Schravenlant XL, volg de golf!

Deze vmbo-school in Schiedam kreeg in het najaar van 2018 een nieuw gebouw van circa 4.400 m2 inclusief gymzaal voor de 500 leerlingen. ReadMe werd gevraagd voor een goede bewegwijzering maar ook om een passende verlevendiging van dit bewust sobere gebouw.

Voor de bewegwijzering keken we uitgebreid naar de bewegingsstromen, de ingangen, de functies en het belang van de verschillende ruimten. Op grond daarvan kozen we voor een lokaalnummering die door de leerling als het meest logisch wordt ervaren. De nummering kon verder worden geholpen door een element uit huisstijl van de school, een golfbeweging van lijnen, door te ontwikkelen tot intuïtief spoor op de wanden. Door deze lijnen dun te houden en te printen op transparante folie blijft de hoge mate van transparantie - kenmerkend voor het pand! – behouden. Naast hun speelse, decoratieve functie voorkomen de golven ook dat je tegen de glazen lokaalwanden zou kunnen aanlopen.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op