Mavo Schravenlant XL

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Mavo Schravenlant XL
Locatie:
Schiedam
Oppervlakte:
4.400 m2
Jaar:
2019
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Mavo Schravenlant XL, volg de golf!

Deze vmbo-school in Schiedam kreeg in het najaar van 2018 een nieuw gebouw van circa 4.400 m2 inclusief gymzaal voor de 500 leerlingen. ReadMe werd gevraagd voor een goede bewegwijzering maar ook om een passende verlevendiging van dit bewust sobere gebouw.

Voor de bewegwijzering keken we uitgebreid naar de bewegingsstromen, de ingangen, de functies en het belang van de verschillende ruimten. Op grond daarvan kozen we voor een lokaalnummering die door de leerling als het meest logisch wordt ervaren. De nummering kon verder worden geholpen door een element uit huisstijl van de school, een golfbeweging van lijnen, door te ontwikkelen tot intuïtief spoor op de wanden. Door deze lijnen dun te houden en te printen op transparante folie blijft de hoge mate van transparantie - kenmerkend voor het pand! – behouden. Naast hun speelse, decoratieve functie voorkomen de golven ook dat je tegen de glazen lokaalwanden zou kunnen aanlopen.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!