The British School

of Amsterdam

The British School

Locatie:
Amsterdam
Oppervlakte:
14.000 m2
Jaar:
2021
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Een creatief wayfinding systeem

Voor The British School of Amsterdam ontwikkelde ReadMe het nieuwe creatieve concept voor de gehele bewegwijzering. The British School of Amsterdam verhuisde van drie verschillende locaties naar een nieuwe vestiging. Een prachtig oud gebouw met een rijke historie, uitgebreid met nieuwbouw. Voor de vele internationale gebruikers van dit gebouw is goede bewegwijzering essentieel. In stijl van het oude pand én rekening houdend met de verschillende doelgroepen ontwierp ReadMe een creatieve lijn voor de bewegwijzering, die op diverse manieren binnen de school toepasbaar is én voldoet aan de eisen van een Rijksmonument.

Zoals altijd vormde grondig onderzoek de basis van het ontwerpproces van ReadMe. ReadMe bracht in kaart hoe er gebruik wordt gemaakt van het gebouw, welke leeftijden de verschillende leergroepen hebben, wie de docenten zijn en welk gevoel er bereikt moet worden binnen de omgeving. Op basis van die grondige inventarisatie en in samenwerking met onze opdrachtgever en architecten Atelier Pro ontwierpen wij een creatief en passend wayfinding systeem dat past bij iedere doelgroep van The British School of Amsterdam.   

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op