Gemeente Almere

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Gemeente Almere
Locatie:
Almere
Oppervlakte:
Jaar:
2019
Status:
In ontwikkeling
Type:
Overheid

 

Onze specialistisch kennis in praktijk brengen

In samenwerking met interieurarchitecten Fokkema & Partners en met respect voor het oorspronkelijke ontwerp van architect Cees Dam ontwikkelde ReadMe op verzoek van gemeente Almere duurzame en kwalitatief hoogstaande bewegwijzering voor het stadhuis. Het gebied en het gebouw hebben we geanalyseerd op mogelijke aanlooproutes vanuit parkeerlocaties, openbaar vervoer of lopend via het centrale plein en de meest efficiënte posities werden bepaald.

Het gebruik van duurzame rechte vormen in de bewegwijzering vloeit voort uit het interieurontwerp van architect Fokkema & Partners. Ten behoeve van de herkenbaarheid zijn deze vormen overal doorgezet, van doorgangen tot afdelingen. Binnen en buiten is gekozen voor het plaatsen van duurzame, strakke en dunne aluminiumpanelen. Op de betonnen muren is gebruik gemaakt van 3D letters en symbolen.

ReadMe kon in dit project bij uitstek haar specialistische expertise op het gebied van bewegwijzering tot uiting brengen; van strategie, gebieds- en gebouwanalyse tot branding, ontwerp en uitvoering. Met oog voor detail!

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!