Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam

Locatie:
Amsterdam
Jaar:
2019
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

Amsterdam: huisstijlconform overzicht én passend bij elk gebouw

Readme ontwikkelde in opdracht van gemeente Amsterdam een bewegwijzeringconcept dat in alle 140 gemeentepanden van Amsterdam kan worden toegepast. Dit concept hebben we inmiddels al uitgevoerd in drie - zeer verschillende! - gemeentelijke panden, van een voormalige drukkerij tot een modern kantoorpand. Na deze drie gebouwen mag ReadMe nu het prestigieuze stadhuis onder handen nemen.

Vanzelfsprekend werkten we binnen de kaders van de strenge huistijlmanual van de gemeente. Daarbinnen vonden we ruimte voor de ontwikkeling van speelse, driedimensionale iconen die al op grote afstand herkenbaar zijn. Deze iconen krijgen een plek in overzichtsschema's die steeds verder 'inzoomen'. Zo ziet de gebruiker na binnenkomst eerst een plattegrond van het gebouw, eenmaal op de juiste verdieping wordt een overzicht van deze vloer getoond en op de afdelingen volgt een overzicht van de desbetreffende kamers en zalen. Tussendoor krijgt de gebruiker regelmatig de bevestiging op de juiste weg te zijn. Daarnaast garandeert de gekozen stijl het onmiskenbare gevoel in een pand van de gemeente Amsterdam aanwezig te zijn.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op