Gemeente Waddinxveen

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Gemeente Waddinxveen
Locatie:
Waddinxveen
Oppervlakte:
Jaar:
2018
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

Gemeente Waddinxveen: de landschapskavels verbeeld

In 2012 werd ReadMe gevraagd de naamgeving van de Prinses Máxima-tunnel te verzorgen. Het resultaat viel dermate in de smaak dat we in 2018 ook werden gevraagd voor de bewegwijzering van het nieuwe gemeentehuis. De architect had zich voor de gevelbeplating laten inspireren door de langwerpige kavels van het omringende landschap. Wij borduurden voort op dat idee door eenzelfde gelaagdheid in de signage te laten terugkomen: meerdere bordjes vormen samen één naamgeving.

Omdat het stadhuis een ronde kern heeft, besloten we de bordjes aldaar in dezelfde glooiing te walsen. Eerder aangebrachte balienummers van de receptie bevonden zich op kniehoogte wat voor de zichtbaarheid niet optimaal is. Wij besloten daarop de cijfers omhoog door te trekken naar de scheidingswandjes. Voor de functies van de verschillende ruimtes ontwikkelden we eigen iconen. Alles in een stijl die uitblinkt in eerlijke eenvoud.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!