Gemeente Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen

Locatie:
Waddinxveen
Jaar:
2018
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

Gemeente Waddinxveen: de landschapskavels verbeeld

In 2012 werd ReadMe gevraagd de naamgeving van de Prinses Máxima-tunnel te verzorgen. Het resultaat viel dermate in de smaak dat we in 2018 ook werden gevraagd voor de bewegwijzering van het nieuwe gemeentehuis. De architect had zich voor de gevelbeplating laten inspireren door de langwerpige kavels van het omringende landschap. Wij borduurden voort op dat idee door eenzelfde gelaagdheid in de signage te laten terugkomen: meerdere bordjes vormen samen één naamgeving.

Omdat het stadhuis een ronde kern heeft, besloten we de bordjes aldaar in dezelfde glooiing te walsen. Eerder aangebrachte balienummers van de receptie bevonden zich op kniehoogte wat voor de zichtbaarheid niet optimaal is. Wij besloten daarop de cijfers omhoog door te trekken naar de scheidingswandjes. Voor de functies van de verschillende ruimtes ontwikkelden we eigen iconen. Alles in een stijl die uitblinkt in eerlijke eenvoud.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op