NPO

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
NPO
Locatie:
Hilversum
Oppervlakte:
Jaar:
2015
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

NPO: grootscheepse verbouwing in vier kleuren

Het gebouw van de NPO werd getransformeerd tot een plek met inspirerende, en deels open werkplekken. We begonnen met het zichtbaar maken van de werk- en bezoekersstromen in plattegronden om op grond daarvan de benodigde signage vast te stellen.

Uitgangspunt voor de vormgeving was niet zozeer het gebouw als wel de corporate huisstijl zoals Studio Dunbar die eerder voor de NPO ontwikkelde. Omdat het gebouw vier vleugels kent, werd gekozen voor het gebruik van vier primaire kleuren voor de verwijzingspanelen. Deze gecoate aluminium panelen werden met folie bedrukt waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast als de gebruiksdoelen van de ruimten wijzigen. Borden op wanden kregen een knik om daarmee (bijna letterlijk) in het oog te springen.

Voor de verschillende functies werd een keur aan iconen ontwikkeld, bijvoorbeeld om mensen op sympathieke wijze te attenderen op stilte- en concentratieplekken. Ook de inzet van privacyfolie werd voor dit doel ingezet.

Tot slot maakten we van het totale complex we een gestileerde overzichtsplattegrond die ook naar bezoekers kan worden gemaild.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!