NPO

NPO

Locatie:
Hilversum
Jaar:
2015
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

NPO: grootscheepse verbouwing in vier kleuren

Het gebouw van de NPO werd getransformeerd tot een plek met inspirerende, en deels open werkplekken. We begonnen met het zichtbaar maken van de werk- en bezoekersstromen in plattegronden om op grond daarvan de benodigde signage vast te stellen.

Uitgangspunt voor de vormgeving was niet zozeer het gebouw als wel de corporate huisstijl zoals Studio Dunbar die eerder voor de NPO ontwikkelde. Omdat het gebouw vier vleugels kent, werd gekozen voor het gebruik van vier primaire kleuren voor de verwijzingspanelen. Deze gecoate aluminium panelen werden met folie bedrukt waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast als de gebruiksdoelen van de ruimten wijzigen. Borden op wanden kregen een knik om daarmee (bijna letterlijk) in het oog te springen.

Voor de verschillende functies werd een keur aan iconen ontwikkeld, bijvoorbeeld om mensen op sympathieke wijze te attenderen op stilte- en concentratieplekken. Ook de inzet van privacyfolie werd voor dit doel ingezet.

Tot slot maakten we van het totale complex we een gestileerde overzichtsplattegrond die ook naar bezoekers kan worden gemaild.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op