OKT (Ouder- en Kind teams)

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Locatie:
Amsterdam
Oppervlakte:
Jaar:
2018
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

OKT: maatwerk in uniformiteit

Amsterdam telt maar liefst 21 vestigingen van Ouder- en Kindteams (OKT). Sommige zijn gevestigd in oude of historische panden, andere in nieuwbouw, weer andere in verzamelgebouwen. Geen wonder dat het aan uniformiteit en daarmee herkenbaarheid ontbrak. Na een competitie waarin we ook al schetsvoorstellen presenteerden, werden wij gekozen om OKT een herkenbaar gezicht te geven.

Wij namen de rode kleur uit hun huisstijl als vertrekpunt en voegden daar een aantal secundaire kleuren aan toe die we per pand kiezen. Daarnaast ontwikkelden we een heel pakket verschillende informatiedragers: een pand met veel glas aan een brede straat kan grote raamstickers krijgen, een gebouw van de Amsterdamse School in een smalle straat is beter gediend met een subtiel, haaks op de gevel staand bordje. Dat noemen we maatwerk in uniformiteit. Via deze opdracht kregen we ook de vraag van een verzamelgebouw De Kikker om een nieuwe bewegwijzering.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!