OKT (Ouder- en Kind teams)

Gemeente Amsterdam

Locatie:
Amsterdam
Jaar:
2018
Status:
Afgerond
Type:
Overheid

 

OKT: maatwerk in uniformiteit

Amsterdam telt maar liefst 21 vestigingen van Ouder- en Kindteams (OKT). Sommige zijn gevestigd in oude of historische panden, andere in nieuwbouw, weer andere in verzamelgebouwen. Geen wonder dat het aan uniformiteit en daarmee herkenbaarheid ontbrak. Na een competitie waarin we ook al schetsvoorstellen presenteerden, werden wij gekozen om OKT een herkenbaar gezicht te geven.

Wij namen de rode kleur uit hun huisstijl als vertrekpunt en voegden daar een aantal secundaire kleuren aan toe die we per pand kiezen. Daarnaast ontwikkelden we een heel pakket verschillende informatiedragers: een pand met veel glas aan een brede straat kan grote raamstickers krijgen, een gebouw van de Amsterdamse School in een smalle straat is beter gediend met een subtiel, haaks op de gevel staand bordje. Dat noemen we maatwerk in uniformiteit. Via deze opdracht kregen we ook de vraag van een verzamelgebouw De Kikker om een nieuwe bewegwijzering.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op