De Rotterdam

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
MAB Development
Locatie:
Rotterdam
Oppervlakte:
160.000 m2
Jaar:
2015
Status:
Afgerond
Type:
Vastgoed

 

De Rotterdam van architect Rem Koolhaas is een ‘verticale stad’ waarin dagelijks 5000 mensen hun weg moeten vinden. ReadMe analyseerde het 150 meter hoge en 160.000 vierkante meter grote gebouw op mogelijke bezoekersstromen, de routes en de aantallen bezoekers op bepaalde tijdstippen. Op basis van deze analyse werd een helder en functioneel bewegwijzeringsplan ontwikkeld en ontworpen.
Ook adviseerde ReadMe de projectontwikkelaar over het juiste materiaal en de bevestiging van de signage. Deze moest herkenbaar en hoogwaardig zijn en een geheel vormen met de architectuur van dit bijzondere gebouw.
De bewegwijzering verwijst de bezoekers nu op een natuurlijke manier naar de woningen, kantoren, het 4-sterrenhotel, de horeca, de 24 liften, de garage en de fietsenstallingen.
Een bijzonder project dat in nauwe samenwerking met betrokken partijen als OMA, MAB Development en ’t Idee tot stand is gekomen.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!