Vinoly

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Deka
Locatie:
Amsterdam
Oppervlakte:
32.000 m2
Jaar:
2017
Status:
Afgerond
Type:
Vastgoed

 

De Viñoly toren aan het Gustav Mahlerplein maakt deel uit van het Mahler4-complex aan de Zuidas te Amsterdam. Voor de Zuid-Amerikaanse architect Rafael Viñoly is dit zijn eerste gerealiseerde ontwerp in Europa.

Kenmerkend voor het 95-meter hoge gebouw zijn de in de gevel ‘gekerfde’ vluchttrappen en de ver uitstekende verticale vliesgevelprofielen. Het multi-tenant gebouw miste echter een eigen identiteit en door de vele huurders was er een wildgroei aan logo’s ontstaan.

ReadMe heeft na het strategische onderzoek op het gebied van de wayfinding een visuele identiteit voor het gebouw ontwikkeld. Zowel het logo als de heldere bewegwijzering sluiten nu naadloos bij de moderne architectuur van dit markante gebouw aan.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!