Laurens Intermezzo Zuid

Laurens Intermezzo

Locatie:
Rotterdam
Jaar:
2015
Status:
Afgerond
Type:
Zorg

 

Een fijn gevoel draagt bij aan voorspoedig herstel

Intermezzo Zuid is een zorglocatie waar mensen revalideren na een operatie, ongeval of ernstige ziekte. Zorgorganisatie Laurens wilde hier een plek creëren waar de mensen zich gast zouden voelen en niet zozeer patiënt. De gedachte is dat een gevoel van welbevinden kan bijdragen aan voorspoedig herstel. Een 'healing environment', waarbij de omgeving het revalideren van de patiënt kan bevorderen. ReadMe werd ingeschakeld om een bewegwijzering te ontwikkelen die past binnen dit concept van 'healing environment'.

De grootste groep bewoners van de zorglocatie bestaat uit ouderen. Eén van de manieren om een fysieke omgeving te laten bijdragen aan herstel van deze groep mensen is door gebruik te maken van materialen die de herinnering stimuleren. In samenwerking met de binnenhuisarchitect bedacht ReadMe om bepaalde wanden te voorzien van oude foto’s uit het Rotterdamse stadsarchief.  Zowel in de leesbaarheid als in ophanghoogte is rekening gehouden met ouderen en mensen in rolstoelen. Door de borden stijlvol te monteren draagt de bewegwijzering bij aan een luxe ambiance, die niet associeert met een ziekenhuis, maar eerder met een chique hotel. In de ontwikkeling van de wayfinding van Intermezzo Zuid heeft ReadMe de perfecte combinatie proberen te vinden van herstelbevordering en gastbeleving. Wij denken dat dat gelukt is.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op