Laurens Intermezzo Zuid

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Laurens Intermezzo
Locatie:
Rotterdam
Oppervlakte:
Jaar:
2015
Status:
Afgerond
Type:
Zorg

 

Een fijn gevoel draagt bij aan voorspoedig herstel

Intermezzo Zuid is een zorglocatie waar mensen revalideren na een operatie, ongeval of ernstige ziekte. Zorgorganisatie Laurens wilde hier een plek creëren waar de mensen zich niet zozeer patiënt zouden voelen, als wel gast. Want een fijn gevoel draagt bij aan voorspoedig herstel. Om te garanderen dat ook de bewegwijzering aan dit streven zou bijdragen werd ReadMe ingeschakeld.

Omdat de grootste groep gasten al wat ouder is, had de binnenhuisarchitect bedacht bepaalde wanden te voorzien van oude foto’s uit het Rotterdamse stadsarchief. ReadMe haakte hier op in met borden van 1 cm dik acrylaat die aan de achterzijde in spiegelbeeld werden bedrukt met oude foto’s. Zodra je uit de lift komt, zie je een drieluik van borden waarvan één foto over de drie afzonderlijke delen doorloopt. Aan het zwart-wit van de foto’s werd de basis interieurkleur paars toegevoegd. Hetzelfde paars komt aan de voorzijde terug als achtergrond voor de witte kamer- en verdiepingsnummers die hierdoor extra opvallen. Zowel in de leesbaarheid als in ophanghoogte is rekening gehouden met ouderen en mensen in rolstoelen. Alle borden zijn stijlvol, met afstand tot de wand, gemonteerd. Zo draagt de bewegwijzering aan de gewenste ambiance, die je niet associeert met een ziekenhuis, maar eerder met een luxe hotel.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!