Zorginstelling Aafje

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Aafje
Locatie:
Rotterdam
Oppervlakte:
Jaar:
2020
Status:
In ontwikkeling
Type:
Zorg

 

Een andere manier van denken

In totaal worden er 12 vestigingen van Aafje rondom Rotterdam verbouwd. Aan Readme de vraag op basis van de huisstijl een concept te ontwikkelen dat uitgerold kan worden over de diverse vestigingen. Waarvan de vestiging Smeetsland als eerste wordt aangepakt.

Het verpleegtehuis wordt compleet vernieuwd. In het vernieuwde tehuis woont iedereen in een moderne éénpersoonsstudio met een eigen badkamer met toilet. De zorg wordt verleend vanuit het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd.

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de signing begrepen moet worden door mensen met een bepaalde vorm van dementie, korsakov of een andere aandoening van de hersenen. Dit vergt een andere manier van denken voor ons. Inmiddels hebben wij voldoende kennis en ervaring ontwikkeld om aan deze eisen gehoor te kunnen geven. We zijn gestart met het ontwikkelen van een concept en hebben dit inmiddels vertaald naar signing van diverse ruimten.

Naar verwachting is medio 2021 alles klaar en voldoet Smeetsland aan de wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Ook kunnen wij helpen bij het vertalen van uw missie naar een visuele identiteit, door huisstijlontwikkeling, maar ook de aankleding en stilering van ruimten. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt.