SPECIALISTEN
IN HELDERE EN
CREATIEVE
BEWEGWIJZERING

Nieuws

Volg hier het laatste nieuws over onze organisatie en updates uit de branche.

Al 15 jaar totaalleverancier DEME

ReadMe is al 15 jaar totaalleverancier voor de bewegwijzering van DEME Infra NL. Voor de rebranding (van DIMCO naar DEME Infra) en huisstijlbewaking van de nieuwbouw in Dordrecht koos DEME Infra' wederom voor ReadMe vanwege de creativiteit waarmee wij DEME Infra's huisstijl doorvertalen naar de identiteit en de bewegwijzering van DEME.

Afwijken van de gebaande paden

Rotterdam blijft je verrassen. Dat bleek maar weer tijdens ons jaarlijkse teamuitje. Een fototour door de Maasstad begeleid door Patrick van der Jagt alias caveman010. Hij gaf ons een klein inkijkje in zijn voormalige dakloze bestaan. De stad bekijken op een andere manier was indrukwekkend en inspirerend. Afwijken van de gebaande paden is in ons werk ook onze kracht. Net even anders, dan anders. De middag hebben we afgesloten met een overheerlijk en gezellig etentje.

Rotterdam Architectuurprijs 2021

Drie projecten waar ReadMe bij betrokken is als bewegwijzeraar zijn genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021! The Muse, het Epos en Theater Zuidplein zijn alle drie door het publiek en een vakjury uitgekozen om in aanmerking te komen voor de prestigieuze prijs.

Maatwerk gemeente Tilburg

Voor de nieuwbouw van het stadhuis en stadskantoor van de gemeente Tilburg heeft ReadMe mooie, passende bewegwijzering ontwikkeld. We hebben een stijl ontwikkeld die kan worden uitgerold over de andere stadskantoren van de gemeente. Door middel van een wayfinding manual die wij hebben opgesteld, hebben wij de diverse uitvoerende partijen geïnformeerd en aangestuurd. Hierdoor creëert ReadMe maatwerk, dat op een eenduidige en efficiënte manier wordt toegepast door de lokale uitvoerders. 

 

Eenvoud is de kracht van goede gebouwcommunicatie

De rechtbank Rotterdam is tussen 2018 en 2020 volledig gerenoveerd. ReadMe heeft destijds alle verdiepingen voorzien van bewegwijzering. Na ingebruikname van het gebouw bleek de signing bij de nieuwe receptie en informatiebalie onvoldoende. ‘Er zijn zes ruime loketten, zodat de bezoekers privacy hebben, maar op de een of andere manier werkte het niet.’ aldus de projectmedewerker van de rechtbank Rotterdam. Bezoekers voor de informatiebalie belandden bij de receptiebalie en andersom.
Onze oplossing: zet het woord informatiebalie niet links maar in het midden op de balie en geef over de gehele balielengte de loketnummers aan. Zo simpel kan het zijn.

3D met LED

Recentelijk hebben we in de parkeergarage van WTC Rotterdam het logo in 3D uitgevoerd dat zowel van voren als van achteren wordt uitgelicht door middel van LED. Het logo is gemaakt van aluminium met uitgefreesde lijnen, afgewerkt met messing. Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan bij WTC Rotterdam? Klik hier

Net even anders...

Hoornbeeck college Rotterdam was op zoek naar toffe aankleding voor de verdieping Techniek. Het resultaat: een muurvullende afbeelding met doosletters met uitgefreesde vormen en duurzame LED verlichting. Leuk detail is dat de stroomvoorziening verwerkt is in het ontwerp.

Rebranding City Side Amsterdam

Branding en rebranding van gebouwen is één van onze specialismen. Een sterke identiteit verhoogt de herkenbaarheid en waarde van vastgoed. Wij ontwikkelen maatwerk signage die aansluit op de architectuur. Een goed voorbeeld is het recent opgeleverde project City Side in Amsterdam. We hebben een passende en opvallende stijl ontwikkeld met creatieve details die perfect aansluit op het markante gebouw.

'ReadMe heeft weer iets gaafs ontwikkeld’, aldus onze opdrachtgever.

Rubens Capital bedankt voor het vertrouwen!

Van Euroscoop naar Pathé stijl

ReadMe verzorgt de bewegwijzering voor de Pathé theaters in Nederland. Euroscoop Cinema is recent overgenomen door Pathé. Nu aan ons de vraag om de bewegwijzering van de Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Schiedam en Tilburg te transformeren naar Pathé stijl. We hebben het advies en ontwerp voor Amsterdam reeds ingediend. Nu zijn we aan het werk voor Schiedam en Tilburg.

Nieuwe branding Eurogate III

Gebouw Eurogate III in Rotterdam is van binnen verbouwd en verduurzaamd. Mede door de komst van grote huurder Sodexo. Door deze interne metamorfose was er ook behoefte aan een nieuw beeldmerk voor het pand en bewegwijzering. Alles passend bij de uitstraling van het pand. Na een aantal schetsvoorstellen te hebben gemaakt, zijn we uiteindelijk gekomen tot een strakke, creatieve invulling van het beeldmerk. Dat we verder hebben verwerkt in de diverse onderdelen van de wayfinding.

Nieuwe branding voor Twigt

Interieurwinkel Twigt in Capelle aan den Ijssel gaat het hele interieur vernieuwen, de doelgroep focus herzien en er is behoefte aan een nieuwe branding. Voor ReadMe een mooie kans om te laten zien dat zo’n opdracht ook bij ons past. We zijn gestart met het aanpassen van de naam. Waarna we het logo hebben gerestyled en de kleuren hebben aangepast naar industrieel en stijlvol. Dit hebben we door vertaald naar diverse uitingen, zoals visitekaartjes, briefpapier, website, logo op de gevel etc. Een hele creatieve en inspirerende opdracht!

Een vlinder van ruim 6 meter hoog

Het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Lingewaard hebben we in verschillende fasen volledig voorzien van maatwerk bewegwijzering, privacy folies en wandbekleding. Als kers op de taart hebben we een flexibele wand voorzien van een mega grote vlinder. Aan beide zijden van de wand hebben wij de mega grote vlinder gemonteerd, gemaakt van speciale wrapfolie. Het was een hele puzzel om dit uit te denken, te produceren en te monteren. Maar het resultaat is prachtig!

ReadMe in Schooldomein Inspiratieboek 2015 - 2020

'Samen werken aan de school van morgen'. Dat is de titel van het Inspiratieboek uitgegeven door Schooldomein. Voor ReadMe een uitgelezen kans om zich nóg beter te presenteren in de onderwijswereld met één van onze recent opgeleverde paradepaardjes in de onderwijs branche: Mavo Schravenlant XL in Schiedam. Een omvangrijk project waarbij we de bewegwijzering hebben aangepakt, wandaankleding en de uitstraling van het gebouw.

Veelzijdige opdracht gemeentehuis Bemmel

In opdracht van de gemeente Lingewaard hebben wij een totaal project van wayfinding en (praktische) aankleding uitgevoerd. Het gemeentehuis Bemmel wordt momenteel herbouwd en gerenoveerd.

Privacy folies

Bij WPG Uitgevers in Amsterdam hebben we mooie folies gemonteerd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat een ruimte een bepaalde privacy biedt. Iedere ruimte is anders en wordt weer voor een ander doeleinde gebruikt. Je kunt natuurlijk de ruit dichtplakken met ets folie, maar er zijn veel mooiere oplossingen te bedenken. Regelmatig krijgt Readme de vraag om hierover mee te denken. Onze vormgevers hebben volop creatieve ideeën om op maat, geheel passend bij de huisstijl en het pand iets te bedenken.

Speelse bewegwijzering bij nieuwe basisschool Het Epos

In opdracht van Stichting de Verre Bergen mochten wij de bewegwijzering verzorgen voor de nieuwe basisschool Het Epos in Rotterdam Zuid. Van plan tot ontwerp, materialisering en montage op locatie.

Stijlvolle raambekleding

In het pand van de NVAO in Den Haag hebben we naast bewegwijzering ook op een hele eigentijdse manier raambekleding aangebracht. Het is een zelfklevende, transparante stof die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar de inkijk belemmert. 

Een eerste indruk maak je maar 1 keer!

Januari staat voor ReadMe in het teken van onderwijs. Het is dé tijd waarbij scholen hun deuren openen voor potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders. Een eerste indruk maak je maar 1 keer! Dus voor ons hét moment om aan de slag te gaan! Waar we ook erg enthousiast over zijn, zijn de mooie grote visuals bij scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam. Hier was de opdracht om de biologie lokalen aan te kleden passend bij het vak dat er gegeven wordt. Met mooie op maat gemaakte visuals in strakke slim frames is het resultaat zeer geslaagd!

Bewegwijzering saai? Zéker niet!

We hebben weer wat moois bedacht! ReadMe heeft voor deze sporthal duurzame maatwerk signing ontworpen, gebaseerd op de gebruikte sportvloer. En bij binnenkomst de muur van 10 meter breed en 4,5 meter hoog voorzien van airtex behang! Als je nu geen zin krijgt om te sporten....

Passende visuals voor Franciscus Gasthuis & Vlietland

De Academie van Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Vlietland (Schiedam) konden wel wat sfeer gebruiken. Aan ReadMe de vraag of wij dit kunnen verzorgen.

Verbeteren van de zichtbaarheid en beleving van OBS De Boog, Rotterdam

Onderwijs dat je raakt! Daar staat Obs De Boog in Rotterdam-Delfshaven voor. In het kader hiervan mocht Readme de beleving en aankleding van de school aanpakken.

Onze visie op maatschappelijk ondernemen

ReadMe staat midden in de maatschappij en draagt bij aan het perspectief van zijn klanten, leveranciers, medewerkers en de samenleving. Wij streven er als organisatie naar dat onze diensten en eind producten een positieve en duurzame impact hebben op zowel mens, milieu als samenleving. Vier thema’s staan bij ons bovenaan: duurzaamheid, samenwerking, transparantie en architectonische verantwoordelijkheid.