SPECIALISTEN
IN HELDERE EN
CREATIEVE
BEWEGWIJZERING

Uitgelicht

Volg hier het laatste nieuws, mooie projecten en vak gerelateerde informatie.

Natuurlijk en speels

Brede buurtschool Waalse Louise de Coligny in Den Haag heeft een nieuw schoolgebouw. Dit strakke, nieuwe gebouw moest aantrekkelijk worden voor de kinderen die er dagelijks komen. Daar had Readme wel leuke ideeën voor! Speelse, organische uitingen die je door de gehele school tegenkomt. Rondvliegende vogels, verschillende dieren die spreuken oplezen, een levensgrote boom die zowel op de begane grond als op de 1e etage zichtbaar is, etc. Veelal uitgevoerd in natuurlijke en duurzame materialen.

Wayfinding voor de Nieuwe Centrale bibliotheek Rotterdam

De start van een langdurige samenwerking
Na een intensief aanbestedingstraject, is ReadMe geselecteerd tot adviseur voor de wayfinding van de Nieuwe Centrale Bibliotheek Rotterdam! Voor ons een interessante opdracht waarin wij onze wayfinding expertise en creativiteit helemaal in kwijt kunnen. En dat ook nog eens op loopafstand! 

The new central entrance - Image by ATCHAIN

Bewegwijzering is meer dan alleen de weg wijzen

Voor onze trouwe opdrachtgever Fundis Vastgoed hebben wij voor het Amadeushuis, een zorginstelling voor dementerende ouderen, een mooie, passende stijl bewegwijzering ontwikkeld. Deze hebben we uitgerold over de nieuwe vestigingen in Alphen ad Rijn en Waarder (en er volgen er nog meer.)

Door deze mooie opdracht hebben we onze kennis en expertise in de steeds veranderende wereld van de dementerende ouderenzorg weer verder verbreed en verdiept.

Overzicht creëren in een complexe situatie

In het hart van de karakteristieke Rotterdamse wijk Katendrecht heeft Heijmans het Havenkwartier gebouwd. Een havengebouw met tweehonderd energiezuinige en toekomstbestendige koopwoningen, waaronder appartementen en familiewoningen. Een groot wooncomplex waarbij passende en duidelijke bewegwijzering niet mag ontbreken.

Een mooie en vooral grote uitdaging dat voor ons startte met het creëren van overzicht in een complexe situatie. 

De BeleveNISSEN van Aafje

Voor Aafje hebben wij al diverse vestigingen voorzien van functionele en passende bewegwijzering. Wij zorgen voor maatwerk wayfinding waarbij het welbevinden van de bewoners en medewerkers centraal staat. Voor nieuwe vestiging Hof van Kralingen hebben we naast de bewegwijzering totaal iets nieuws uitgevoerd. BeleveNiSSEN. Deze nissen, met elk een ander thema, zijn op elke verdieping te vinden. Benieuwd hoe wij dit aangepakt hebben? Lees dan hier verder. 

Voormalige fietsfabriek

Vlakbij ringweg A10 bevindt zich de A-Factorij. Een voormalige fietsfabriek die verbouwd is tot kantoor- en bedrijfsruimte, waarbij tevens drie afzonderlijk verhuurbare kantoorvilla’s aan het gebouw werden toegevoegd. ReadMe heeft hiervoor de analyse en het wayfinding plan mogen verzorgen. Het creatieve concept werken wij verder uit tot uitvoerbare designs van ieder benodigd onderdeel bewegwijzering. Tevens zorgen wij voor passende materialen, de productie en de montage van de bewegwijzering.

Stadshub XXL

CTPark Amsterdam city, de eerste XXL stadshub heeft ReadMe gevraagd de bewegwijzering te ontwerpen. Een mega distributiecentrum van 120.000 m2 voorzien van goede, functionerende bewegwijzering. Hierbij konden wij goed onze expertise gebruiken en onze eigen beproefde werkwijze toepassen: analyse, bewegwijzeringplan, ontwerp, materialisering. We hebben alles in 1 gedetailleerde manual weergegeven, zodat het productie en montage bedrijf de uitvoering conform de specificaties kon uitvoeren. Het contact en de samenwerking met het projectteam vanuit de opdrachtgever ging erg soepel. Korte lijnen, snelle feedback. Hier houden wij van!

Applied Sciences: efficiënte bewegwijzering op de TU Delft

ReadMe werd door de TU Delft gevraagd om de ‘wayfinding’ te verbeteren in het gebouw Applied Sciences, de huisvesting van de faculteit Technische natuurkunde (TNW). Een uitdagende opdracht in een complex gebouw, waar nummering en zones onveranderd moesten blijven. Lees hier verder hoe we dit aangepakt hebben.

Blije kinderen!

Deze zomervakantie hebben wij niet stil gezeten. We hebben de bewegwijzering en aankleding van maar liefst 3 scholen opgeleverd! De speelse (dieren)werelden van basisschool Fridtjof Nansen in Rotterdam, de kleurrijke figuren van Tangram Nesselande en kunst- en cultuurschool Prins Willem Alexander in Berkel & Rodenrijs. Voor alle scholen hebben we creatief maatwerk ontwikkeld. We zijn erg trots op het eindresultaat!

Levend groen in de bewegwijzering van kantoorgebouw Central Park

Een park op 45 meter hoogte van een zakelijk kantoorgebouw… Wat doe je daarmee als wayfinding agency? In het ontwerp meenemen natuurlijk! Met als resultaat: chique signs met echt levend groen. Het team van ReadMe ging gedreven aan de slag en kwam met een verrassend ontwerp. Jeroen Banga over Central Park Utrecht: ‘Met goede signing versterk je je merk.’ Lees hier verder. 

Dat leerlingen verdwalen, is verleden tijd

De Europese school in Den Haag is gevestigd in een prachtig gemeentelijk monument. Het gebouw bestaat uit een wir war aan gangen en trappen. Hierdoor complex voor de leerlingen om goed de weg te kunnen vinden. Aan ReadMe dan ook de vraag om heldere en creatieve bewegwijzering te ontwikkelen. Lees hier hoe wij dit hebben aangepakt. 

Dieren wijzen de weg in de Fridtjof Nansenschool

Een schip, een lachende krab en een nieuw schoolgebouw. De Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen reisde de aarde rond op zoek naar nog onontdekte werelden, zeeën en dieren. De Rotterdamse jenaplanschool Fridtjof Nansen vroeg Readme voor het ontwerp van gevelpanelen, de huisstijl én natuurlijk de gebouwcommunicatie, oftewel bewegwijzering. Lees hier meer over dit veelzijdige project. 

Afwijken van de gebaande paden

Rotterdam blijft je verrassen. Dat bleek maar weer tijdens ons jaarlijkse teamuitje. Een fototour door de Maasstad begeleid door Patrick van der Jagt alias caveman010. Hij gaf ons een klein inkijkje in zijn voormalige dakloze bestaan. De stad bekijken op een andere manier was indrukwekkend en inspirerend. Afwijken van de gebaande paden is in ons werk ook onze kracht. Net even anders, dan anders. De middag hebben we afgesloten met een overheerlijk en gezellig etentje.

Rotterdam Architectuurprijs 2021

Drie projecten waar ReadMe bij betrokken is als bewegwijzeraar zijn genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021! The Muse, het Epos en Theater Zuidplein zijn alle drie door het publiek en een vakjury uitgekozen om in aanmerking te komen voor de prestigieuze prijs.

Maatwerk gemeente Tilburg

Voor de nieuwbouw van het stadhuis en stadskantoor van de gemeente Tilburg heeft ReadMe mooie, passende bewegwijzering ontwikkeld. We hebben een stijl ontwikkeld die kan worden uitgerold over de andere stadskantoren van de gemeente. Door middel van een wayfinding manual die wij hebben opgesteld, hebben wij de diverse uitvoerende partijen geïnformeerd en aangestuurd. Hierdoor creëert ReadMe maatwerk, dat op een eenduidige en efficiënte manier wordt toegepast door de lokale uitvoerders. 

 

3D met LED

Recentelijk hebben we in de parkeergarage van WTC Rotterdam het logo in 3D uitgevoerd dat zowel van voren als van achteren wordt uitgelicht door middel van LED. Het logo is gemaakt van aluminium met uitgefreesde lijnen, afgewerkt met messing. Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan bij WTC Rotterdam? Klik hier

Net even anders...

Hoornbeeck college Rotterdam was op zoek naar toffe aankleding voor de verdieping Techniek. Het resultaat: een muurvullende afbeelding met doosletters met uitgefreesde vormen en duurzame LED verlichting. Leuk detail is dat de stroomvoorziening verwerkt is in het ontwerp.

Rebranding City Side Amsterdam

Branding en rebranding van gebouwen is één van onze specialismen. Een sterke identiteit verhoogt de herkenbaarheid en waarde van vastgoed. Wij ontwikkelen maatwerk signage die aansluit op de architectuur. Een goed voorbeeld is het recent opgeleverde project City Side in Amsterdam. We hebben een passende en opvallende stijl ontwikkeld met creatieve details die perfect aansluit op het markante gebouw.

'ReadMe heeft weer iets gaafs ontwikkeld’, aldus onze opdrachtgever.

Rubens Capital bedankt voor het vertrouwen!

Nieuwe branding Eurogate III

Gebouw Eurogate III in Rotterdam is van binnen verbouwd en verduurzaamd. Mede door de komst van grote huurder Sodexo. Door deze interne metamorfose was er ook behoefte aan een nieuw beeldmerk voor het pand en bewegwijzering. Alles passend bij de uitstraling van het pand. Na een aantal schetsvoorstellen te hebben gemaakt, zijn we uiteindelijk gekomen tot een strakke, creatieve invulling van het beeldmerk. Dat we verder hebben verwerkt in de diverse onderdelen van de wayfinding.

Nieuwe branding voor Twigt

Interieurwinkel Twigt in Capelle aan den Ijssel gaat het hele interieur vernieuwen, de doelgroep focus herzien en er is behoefte aan een nieuwe branding. Voor ReadMe een mooie kans om te laten zien dat zo’n opdracht ook bij ons past. We zijn gestart met het aanpassen van de naam. Waarna we het logo hebben gerestyled en de kleuren hebben aangepast naar industrieel en stijlvol. Dit hebben we door vertaald naar diverse uitingen, zoals visitekaartjes, briefpapier, website, logo op de gevel etc. Een hele creatieve en inspirerende opdracht!

Een vlinder van ruim 6 meter hoog

Het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Lingewaard hebben we in verschillende fasen volledig voorzien van maatwerk bewegwijzering, privacy folies en wandbekleding. Als kers op de taart hebben we een flexibele wand voorzien van een mega grote vlinder. Aan beide zijden van de wand hebben wij de mega grote vlinder gemonteerd, gemaakt van speciale wrapfolie. Het was een hele puzzel om dit uit te denken, te produceren en te monteren. Maar het resultaat is prachtig!

ReadMe in Schooldomein Inspiratieboek 2015 - 2020

'Samen werken aan de school van morgen'. Dat is de titel van het Inspiratieboek uitgegeven door Schooldomein. Voor ReadMe een uitgelezen kans om zich nóg beter te presenteren in de onderwijswereld met één van onze recent opgeleverde paradepaardjes in de onderwijs branche: Mavo Schravenlant XL in Schiedam. Een omvangrijk project waarbij we de bewegwijzering hebben aangepakt, wandaankleding en de uitstraling van het gebouw.

Veelzijdige opdracht gemeentehuis Bemmel

In opdracht van de gemeente Lingewaard hebben wij een totaal project van wayfinding en (praktische) aankleding uitgevoerd. Het gemeentehuis Bemmel wordt momenteel herbouwd en gerenoveerd.

Privacy folies

Bij WPG Uitgevers in Amsterdam hebben we mooie folies gemonteerd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat een ruimte een bepaalde privacy biedt. Iedere ruimte is anders en wordt weer voor een ander doeleinde gebruikt. Je kunt natuurlijk de ruit dichtplakken met ets folie, maar er zijn veel mooiere oplossingen te bedenken. Regelmatig krijgt Readme de vraag om hierover mee te denken. Onze vormgevers hebben volop creatieve ideeën om op maat, geheel passend bij de huisstijl en het pand iets te bedenken.

Speelse bewegwijzering bij nieuwe basisschool Het Epos

In opdracht van Stichting de Verre Bergen mochten wij de bewegwijzering verzorgen voor de nieuwe basisschool Het Epos in Rotterdam Zuid. Van plan tot ontwerp, materialisering en montage op locatie.

Stijlvolle raambekleding

In het pand van de NVAO in Den Haag hebben we naast bewegwijzering ook op een hele eigentijdse manier raambekleding aangebracht. Het is een zelfklevende, transparante stof die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar de inkijk belemmert. 

Een eerste indruk maak je maar 1 keer!

Januari staat voor ReadMe in het teken van onderwijs. Het is dé tijd waarbij scholen hun deuren openen voor potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders. Een eerste indruk maak je maar 1 keer! Dus voor ons hét moment om aan de slag te gaan! Waar we ook erg enthousiast over zijn, zijn de mooie grote visuals bij scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam. Hier was de opdracht om de biologie lokalen aan te kleden passend bij het vak dat er gegeven wordt. Met mooie op maat gemaakte visuals in strakke slim frames is het resultaat zeer geslaagd!

Bewegwijzering saai? Zéker niet!

We hebben weer wat moois bedacht! ReadMe heeft voor deze sporthal duurzame maatwerk signing ontworpen, gebaseerd op de gebruikte sportvloer. En bij binnenkomst de muur van 10 meter breed en 4,5 meter hoog voorzien van airtex behang! Als je nu geen zin krijgt om te sporten....

Passende visuals voor Franciscus Gasthuis & Vlietland

De Academie van Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Vlietland (Schiedam) konden wel wat sfeer gebruiken. Aan ReadMe de vraag of wij dit kunnen verzorgen.

Onze visie op maatschappelijk ondernemen

ReadMe staat midden in de maatschappij en draagt bij aan het perspectief van zijn klanten, leveranciers, medewerkers en de samenleving. Wij streven er als organisatie naar dat onze diensten en eind producten een positieve en duurzame impact hebben op zowel mens, milieu als samenleving. Vier thema’s staan bij ons bovenaan: duurzaamheid, samenwerking, transparantie en architectonische verantwoordelijkheid.