Centrale bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam

Locatie:
Rotterdam
Oppervlakte:
24.000 m2
Jaar:
2023
Status:
In ontwikkeling
Type:
Overheid

 

Wayfinding voor de Nieuwe Centrale bibliotheek Rotterdam

De start van een langdurige samenwerking

Na een intensief aanbestedingstraject, is ReadMe geselecteerd tot adviseur voor de bewegwijzering van de Nieuwe Centrale Bibliotheek Rotterdam! Voor ons een interessante opdracht waarin wij onze wayfinding expertise en creativiteit helemaal kwijt kunnen. En dat ook nog eens op loopafstand!

De bibliotheek trekt jaarlijks zo'n 3,4 miljoen bezoekers en is hiermee de meest populaire instelling van Rotterdam. Met 24.000 m2 behoort de Centrale Bibliotheek tot een van de grootste openbare bibliotheken van Nederland.

Het voorlopig ontwerp van ontwerpteam Powerhouse Company, Atelier Oslo en Lundhagem is inmiddels goedgekeurd. In het najaar van 2025 begint de verbouwing en verhuist de bibliotheek voor drie jaar naar de Librijesteeg. Eind 2028 gaat de vernieuwde Centrale Bibliotheek weer open.

ReadMe heeft inmiddels kennis gemaakt met het projectteam vanuit de bibliotheek. Recentelijk zijn we tijdens een zeer productieve en fijne meeting door de architect en de ontwerpers meegenomen door het gebouw, waarbij wij uitleg kregen hoe het eruit komt te zien en gebruikt gaat worden. Nu gaan wij starten met de eerste fase van het project. Het in kaart brengen van alle bezoekersstromen en looplijnen. 

Regelmatig zullen wij een update posten over dit project, dus hou onze website in de gaten.   

Images by:
Bike entrance - Image by ATCHAIN
The City Plaza with wooden staircase - Image by Proloog
The City Plaza - Image by ATCHAIN
Study space - Image by Powerhouse Company
Fairytale Cave - Image by Powerhouse Company
Atlas van Stolk Archive - Image by Powerhouse Company
Erasmus Collection - Image by Powerhouse Company

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op