Gemeente Tilburg

Projectomschrijving

Opdrachtgever:
Gemeente Tilburg
Locatie:
Tilburg
Oppervlakte:
Jaar:
2019
Status:
In ontwikkeling
Type:
Overheid

 

Gemeente Tilburg: nudging in bewegwijzering

Gemeente Tilburg selecteerde ReadMe uit tal van aanbieders voor de nieuwe bewegwijzering in al hun zes gebouwen. Hierbij gaat het om de ontwikkeling van een complete huisstijlmanual inclusief montage-instructie. De bestaande, maar zeer bescheiden huisstijl nemen we hierbij als vertrekpunt, daarnaast is er nog veel te ontwikkelen, waaronder talloze iconen. Zodra we dit hebben afgerond kan de gemeente de uitvoering - met een gerust hart! - aan plaatselijke bedrijven toevertrouwen.

Interessant aan deze opdracht is de vraag om ambtenaren en burgers niet alleen de weg te wijzen maar om ze tegelijk tot wenselijk gedrag te verleiden (‘nudging’). Zo gaan we zorgen dat het nemen van de lift minder voor de hand liggend wordt dan het nemen van de trap. Ook komen er aanduidingen die aangeven of een ruimte is bestemd voor rumoer, ruis of rust. Deze vormen van gedragsbeïnvloeding worden zo langzaamaan onze specialiteit.

 

Terug naar het overzicht

Samenwerken met ReadMe?

ReadMe is sterk in het vertalen van complexe trajecten naar heldere, creatieve en duurzame bewegwijzering; een samenwerkingspartner met verstand van wat zich zowel nationaal als internationaal in de wereld van bewegwijzering afspeelt; een partner die zich goed kan verplaatsen in steeds weer unieke situaties met bijbehorende vraagstukken.

ReadMe ontzorgt u graag tijdens het gehele bewegwijzeringstraject: van analyse tot en met het onderhoud!