SCOH De Spiegel

Basisschool De Spiegel

Locatie:
Den Haag
Jaar:
2020
Status:
Afgerond
Type:
Onderwijs

 

Van onder tot boven

Ruim voor de oplevering van de nieuwbouw zaten wij al aan tafel bij Basisschool De Spiegel. Alleen de buitenmuren waren bekend. Binnen moest nog alles bepaald worden inclusief meubels en kleuren. Zo werken wij het liefst. Zo vroeg mogelijk aan tafel zitten met alle betrokkenen van een project.  

De briefing was als volgt: heldere bewegwijzering ontwikkelen voor de school, peuterspeelzaal en dagopvang. Tevens aan ons de vraag om hen te helpen op gebied van zichtbaarheid, vindbaarheid en aankleding. De school was erg gecharmeerd van Basisschool Het Noorderlicht in Den Bosch met de verschillende visuals van onder- tot bovenbouw.

Wij hebben een aantal creatieve voorstellen gemaakt in het thema onderwaterwereld. Uiteindelijk is er gekozen om vanaf de onder- tot bovenbouw de onderwaterwereld tot aan bovenwaterwereld te laten zien. Duikbootjes, onderwaterdiertjes en -plantjes voor de onderbouw. Bovenwaterbeelden, -dieren en patrijspoortjes voor de bovenbouw. En wegvliegende vogels die de uitvliegende leerlingen van groep 8 symboliseren.

Met veel enthousiasme hebben wij gewerkt aan dit mooie project. Creatieve wayfinding uitgevoerd in duurzame, kleurrijke materialen. Ook hebben we speciale toileticonen ontwikkeld. In fase 2 hebben we de aankleding van het gebouw aangepakt. Vrolijke, sprekende beelden die goed passen bij de thema’s. Het complete project heeft een grote bijdrage geleverd aan het welbevinden van zowel de leraren, de leerlingen en hun ouders.  

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op