Amadeushuis

Fundis Vastgoed

Locatie:
Alphen aan den Rijn en Waarder
Jaar:
2023
Status:
Afgerond
Type:
Zorg

 

Bewegwijzering is meer dan alleen de weg wijzen

Voor onze trouwe opdrachtgever Fundis Vastgoed hebben wij voor het Amadeushuis, een zorginstelling voor dementerende ouderen, een mooie, passende stijl bewegwijzering ontwikkeld. Deze hebben we uitgerold over de nieuwe vestigingen in Alphen ad Rijn en Waarder.

De naam Amadeus roept ‘muziek’ op. Het concept dat we uitgewerkt hebben is Muziek & Hollandse Meesters. Op elke etage werken we met grote visuals van muziek in de Hollandse schilderkunst. Historische wandbeleving vol muziek, waarin je alles aan emotie en het leven kunt ontdekken en die herinneringen oproepen uit je eigen leven. De wandbeleving in de hal en op elke etage bestaat uit een liggende houten lat met daarop een grote visual en - deels overlappend - een fris licht informatiepaneel. Een mooi contrast van historie en onze moderne tijd.

We hebben gewerkt met natuurlijke materialen en rustige kleuren. In samenwerking met interieurbureau Studio Lanen en de opdrachtgever zijn we gekomen tot een kleurenpallet en afbeeldingen die erg goed werken bij deze doelgroep.

Door deze mooie opdracht hebben we onze kennis en expertise in de steeds veranderende wereld van de dementerende ouderenzorg weer verder verbreed en verdiept.

 

Terug naar het overzicht

Wat mogen we voor u betekenen?

Bent u verantwoordelijk voor de (her)ontwikkeling van een gebouw? Wij zorgen dat alle bezoekersstromen in de juiste banen worden geleid. Met fysieke en digitale middelen, intuïtief en verrassend, maar altijd in een vormgeving die past bij uw visie en missie. Wij gaan voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bewegwijzering in Nederland? Neem dan contact met ons op